Szülinapi gyertya, torta gyertya készítés

Torta gyertyák otthoni készítése egyszerűen.

Kérlek először olvasd el a "Gyertyamártás előkészületek" cikket. A gyertya mártó kertre fűzzünk sűrűn kanócot akár 30 szálat is, a vékonyabb mártó kanócból , így hosszabb ideig ég majd a gyertyánk. Használhatunk fehér hulladék viaszt vagy méhviaszt,ha méhviaszt használunk elég a viaszt  40-50C fokig melegíteni. A viaszt színezhetjük tetszés szerint. A felfűzött keretet az első mártásnál hosszabb ideig tartsuk a felmelegített viaszba ,hogy a kanócból az apró légbuborékok  eltávozzanak, majd két háromperces szünetekkel háromszor - négyszer  ismételten mártsuk a keretet a meleg viaszba, addig, ameddig a kívánt  vastagságot elérjük. Munka közben ne változtassuk meg az edényben lévő anyag mennyiségét, így ha a mártó keretet az edény aljáig nyomjuk minden mártáskor szép formájúak lesznek az elkészült darabok. A kész gyertyákat  hagyjuk hűlni négy-öt percig és még meleg állapotban vágjuk le a mártó keretről . Tegyük a gyertyákat  az asztalra, egyengessük, majd hagyjuk kihűlni. A mártó keretet amelyről ollóval levágtuk a kész gyertyákat ne próbáljuk késsel letisztítani, hanem tegyük vissza a viaszolvasztó edénybe és mindaddig hagyjuk benne ameddig az összes rárakódott anyagmaradék leolvad róla.

Nézz körül nálam   www.gyertyawebshop.hu ,       www.templomigyertyak.hu

Biztonság

  1. Ne tartsunk éghető anyagot a munkaasztalunk közelében.
  2. Ne hagyjuk magára az elkezdett munkát.
  3. Ne melegítsük 80C fölé a viaszos edényt.
  4. Ne dolgozzunk billegő edénnyel.
  5. Használjunk kötényt.
  6. Zárt cipőben dolgozzunk.
  7. Használjunk kesztyűt ha a meleg edényhez nyúlunk.
  8. Ne kerüljön víz a viaszba.
  9. Használjunk dupla falú edényt, amelyet töltsünk fel vízzel.
  10. A viasz melegítéséhez használjunk hőfokszabályzós villanyrezsót, kerüljük a legnagyobb hőfokozatokat.