Torta gyertyák otthoni készítése egyszerűen.
Kérlek először olvasd el a "Gyertyamártás előkészületek" cikket. A gyertya mártó kertre fűzzünk sűrűn kanócot akár 30 szálat is, a vékonyabb mártó kanócból , így hosszabb ideig ég majd a gyertyánk. Használhatunk fehér hulladék viaszt vagy méhviaszt,ha méhviaszt használunk elég a viaszt 40-50C fokig melegíteni. A viaszt színezhetjük tetszés szerint. A felfűzött keretet az első mártásnál hosszabb ideig tartsuk a felmelegített viaszba ,hogy a kanócból az apró légbuborékok eltávozzanak, majd két háromperces szünetekkel háromszor - négyszer ismételten mártsuk a keretet a meleg viaszba, addig, ameddig a kívánt vastagságot elérjük. Munka közben ne változtassuk meg az edényben lévő anyag mennyiségét, így ha a mártó keretet az edény aljáig nyomjuk minden mártáskor szép formájúak lesznek az elkészült darabok. A kész gyertyákat hagyjuk hűlni négy-öt percig és még meleg állapotban vágjuk le a mártó keretről . Tegyük a gyertyákat az asztalra, egyengessük, majd hagyjuk kihűlni. A mártó keretet amelyről ollóval levágtuk a kész gyertyákat ne próbáljuk késsel letisztítani, hanem tegyük vissza a viaszolvasztó edénybe és mindaddig hagyjuk benne ameddig az összes rárakódott anyagmaradék leolvad róla.
Nézz körül nálam www.gyertyawebshop.hu , www.templomigyertyak.hu
Biztonság
- Ne tartsunk éghető anyagot a munkaasztalunk közelében.
- Ne hagyjuk magára az elkezdett munkát.
- Ne melegítsük 80C fölé a viaszos edényt.
- Ne dolgozzunk billegő edénnyel.
- Használjunk kötényt.
- Zárt cipőben dolgozzunk.
- Használjunk kesztyűt ha a meleg edényhez nyúlunk.
- Ne kerüljön víz a viaszba.
- Használjunk dupla falú edényt, amelyet töltsünk fel vízzel.
- A viasz melegítéséhez használjunk hőfokszabályzós villanyrezsót, kerüljük a legnagyobb hőfokozatokat.